Kawrtawng hak an ching a, Hemi hnu hian Mipa in an veng a, Hmeichhia in an bih ta a, kawrchei leh puancheite an nei chho ta a ni. Mahse an lo than chhoh zel in mipa taksa emaw hmeichhia taksa a piang khan hmeichhia emaw mipa thluak leh rilru kha an pu tlat ta a ni. A hmel a tha a, a zaithiam a, rual pawl dan thiamine, nula try dan hrang hrang pawh a zei hle a ni ang. Tichuan a thawh rah chu HIV hrik kai a ni. dan zelah), hei hian i pelvic muscles exer a pe ani. Mizo Hnam Dan (Customary Law) hi hmanlai huna Lusei Dan bik zeding kalchho zel, pi/puten tawngka hmanga an lo vawn nun tlat thin, Mizo hnam dan hi Kum 1928 ah Lushai Hills Bawrhsap N. Nuchhungi English Medium School, Hnahthial Mipa football-ah hian kum 2015, 2016 leh 2017 khan an champion a, 2018 hian point hmangin semi-fina l an thleng lo hlauh a, hneh loh nei si lovin kum danga an position lak thin an pha ta lo a ni. Kawng khatah chuan min hringtu zawkte tlakhniam takzia a tilang thei a. Khawi khawiah emaw in-in date dawna mipa an tlai chuan i thinrim hle thin ang khan, Mipa te pawhin hun bawhpelh reng hmeichhiate chu an ngaithei bik em em lo a ni. Mahse sekhupthur hi chu keipawh chi dang dang a awm a, sekhupthur pui ber chu a ni lo hemi lem ami hi chu. Eng challenge loh dan a nasa uchuak bik thin. Wales han tih hian zofate lung a kuai a, Pathian hnenah lawmthu min sawitir thin a ni. A hlimhlawp záwng leh a interek hrang zawnga hman chu a nih dàn tùr pawh a ni lo hrim hrim. Ka fate pathum hian, mi fate nen inang renga an neih ‘ka pa’ tia koh theihna, mi faten inang khata ‘ka pa’ an tih huna ‘eih’ tia lo chhawn turin, ani hi ka fate tan ‘ka pa’ an tih man ka pe a ni. A aw nena he hla inhmeh lutuk hi chu an tisual emaw tih tur a ni. Chung mite min hmuh dan ka dah rualin, ka hmuh ve dan ka han thai lang a ni (birthday min wish pah tlangpui a, chu erawh ka dah tel lo thung). Ringtu kan nih angin engtiang a lo dawn sawn tur nge tih thuilo te in kan han chhui lawk dawn a ni. Hun a kal zel a, mipa in bengbeh an beh thin chu, hmeichhia in an beh ta zawk a ni. Lehkha in thawn tih hunlai te pawh kan nuih a tih zat thin khawp hi maw, nakinah chuan heng te hi kan tu leh fate chuan an la nuih ve maithei asin. Lal Isua neitu / mi piangthar/ ringtuten kraws kawng kan zawhna-ah hian keimahni thu te, kan duh dan te, kan tum dante hi kan dah lian fo \hìn. Feb 13, 2011 Article BCM ASSEMBLY 2011 BCM Biak In Rahsivengah BCM Assembly vawi 115-na chu nilai zan khan tan a ni ta a, thupui 'Isua Krista lo kal lehna' tih a ni. Kei hi kanu kanu in mipa mi pasal pawmlai laka kanu in min hrin ani a, Unau pahnih kan ni a kanau nen hian pahran kan ni kumruk mi kanih hian ka nu hian pasal min neihsan a, chhungkhat mumal kan neihloh avangin kan chhungte tho kan kar chu hlatak ani tawh a chumi te inah chuan kanu chuan min kalsan a, ka nau erawh chu a hruai thung. Sianvon Zotawi Album, loading. Chuvangin, he damdawi hi hrisel nan a him chiah em tih chiang zawka i hriat theih nan a hnuaia tarlante hi ngun takin chhiar la, insum ngaite leh zawm ngaite a awm chuan zawm ngei tum ang. Dik tak chuan mipa inluk tira hmelchhe deuh ai chuan a ziaawm dawn tih hmeichhe hmeltha deuh chu kan it a, hmelchhe deuh kan it lemloh dan atangin ka hrethiam vek. Heta kum tling a tih hi mipa kum 21 leh hmeichhia kum 18 tling chin a ni. Inneihna dangte hi: BCM hian eng angin nge a ngaih i lo en teh ang. Tun hma kha chuan Sawmna Card reng reng khan min huam tel ngai meuh lo kha a ni a, tunah erawh tunhma-a lehkhathawn awmna thin lukhamhnuaite chu mahni puala Inneih sawmna emaw Man ei tura hriattirna tih te chuan a thlak zo tawh a, hma taka mut leh hma taka thawh chu kan thiltihthat awm chhun a ni a. An hnute avang ngawt a ni lova, thaah mipa tha an tluk lo hle tihna ani. Mipa tenawm leh hurherh tak chuan insumna awm lek lovin a hmuh hmuh a mutpui a. Hmeichhe pakhatin a tih tur anga an ngaih chin a pelh hnu thleng pawha, i thil tih i la tih buan buan chuan an ngaih dan ani lo hle ang. Ni khat chu ka office bang haw chuan ka pa hmêl a dik lo tawp tih chu ka hre nghal a. Tunah chuan âr kho khuh hawn angin thawven dan chin tawk an hre tawh lo lam zawk ang ka ti. txt) or read online for free. Mi nu te angin; mifing leh miropui nilo mahse, kan unau tan chuan kan lei pathian kan rinchhan ber leh hmangaihna a min enkawlseiliantu a nih vangin, ka chhuang lo thei lo a ni. Mizote zingah pawh ngaihdan a phir thu nghal mai. Zama erawh chu Coimbatore lam ah a chho hmasa phawt a,thawhtan lam ah Trivandrum a pan ve ang. He mi te nupa hi mihring rilru pawh an pu lo. Economic Violence ve thung ah chuan hmeichhia ei leh bar zawn kawnga sum an dap ve theihna tur dan beh sak te, inchhungkhur bungrua a ma mimal in a a neih leh chhungkua anga a lo neih te mipa in a ma duhthu a a lo tih rilral mai mai etc te a huam tel a ni. HIV nei tih a inhriat chuan a rilru lo lang hmasaber chu keichauh keimah chauh chuan ka tuar bik hauh lovang, tih a ni. 1,00,000 chawi tura tih a nih rual hian, pawisa a chawi loh chuan kum khat dang tàn belh tura tih a ni. Hmeichhia Drug hmanga Inchiu thin 1 Hmeichhia Drug hmanga Inchiu thin zinga Hmalakna "Tunlai hian 'Injecting Drug Users' (IDUs) kan tihte hi 'People Who Inject Drugs' (PWID) tia koh an ni. Israel sipaite thiltih avang hian chhungkaw 17 chu chenna nei loin an awm a, an zingah hian naupang 11 an tel tih Mansour chuan a sawi bawk. Essay hming – Thlirtu Mizo tawnga Kristian hla kan neih hmasak ber ‘Isua Vanah a awm a’ tih a ni. A hmel a tha a, a zaithiam a, rual pawl dan thiamine, nula try dan hrang hrang pawh a zei hle a ni ang. Chaw leh chawhmeh an chang ve ve dawn tih an hre chiang em em. Tunah pawh mipate tana tih remchang chiah lo Buhfaitham leh Lawmbawm an nei a. ‘Mangpui’ kan tih te pawh hi taksain ṭûl a tih hunah min mantir mai a, tu nge ka duh lo ti thei che u? June ni 6, 2012 chu zîng aṭangin ruah a tla cherh cherh a, ‘Transit of Venus’ ni tak a nih avangin khaw chhia pawh chu a huatthlala lehzual hle a, ruah sûr. Mahse, engkim a hun leh hmun azira tih thiam hi mi puitling zia a ni. Zate, Hmar Rûn. com, resavings. Mipa changkang awm tak tak zingah pawh hrenpereng kaih an la tam em em mai a ni. Jakoba 4:3-ah tih kan hmu leh a. Mipa sazu fuk (Erection) hi thisen zam leh thisen vir vel bakah, thazam (nerve) lam hnathawh a innghat a ni a. Chung mite min hmuh dan ka dah rualin, ka hmuh ve dan ka han thai lang a ni (birthday min wish pah tlangpui a, chu erawh ka dah tel lo thung). ss zirlai & nilai thupui thlirlawkna August 28, 2011Sunday School Zirlai : Tun Pathianni hian kan kohhranin Crusade kan neih avangin Puitling Sunday School neih a ni lo anga, Rev. Bible-a kan hmuh dan in, “ Hmeichhe lu chu mipa a ni a, mipa lu chu Krista a ni a, Krista lu chu Pathian a ni,” ( 1 kor. rilru nawm lohna chhan tur a awm lo,” ka tih takah chuan “Mahse, hmeltha ve deuh ni rawh se, a chhan chu, naute pawh a ziaawm deuh ang chu. Jehova chuan a mite kaihruai tûrin mi ṭhenkhat hmang mah se, ani chu a mite Kaihruaitu a lo ni ṭhîn a, tûnah pawh a la ni reng tih kan hria ang. A hnuai ber (bel)-ah hian tui kan dah a, chawhtawlh-ah hian buhfai silfai sa (no 12) tui a mamawh tawk tur nen kan dah a, tichuan a chhin lianpui kan khaikan mi hian kan chhina, a hnuai bera tui awmna belah hian a va innghat a, tachuan a hu a chhuah lohna puan chhiain kan hnawh phui zei zei a (zui thlawr ho tih dan ang deuhin, tiin hrilhfiah. (Age of 18+) Nutei Tuahzo Chhakchhuak "Tunah hian in chung a rorel tu ka ni lo va, tu nge dik a dik lo tih sawi tur lah ka ni hek lo" min ring ngai lo tur bulah ka chanchin zawng zawng sawi chu ka ba lo va, ka nu pawh ka hrilh ngam lo, he thinlungin a hriat reng chu eng vangin nge ka sawi teh lul ang. "kawthalo ek tum". Mahse, chu chanchin bu vêk chuan Jehova Thuhretute erawh chuan an inkhâwmpuinaah chutiangin an ha ve lo tih a sawi bawk. Chutih lâia ka lo ngaihthlâk dân leh ngaihruat zui dan chuan Pitcairn thliarkâr chu mi tam tak (tam tak tih lemah Mizoram âia tlêm daih nuaihkhat bawr vel) awmna niin British sawrkar hnuaia rambung khat, ram pangngai ve tak ni turah ka ruat a. A hnuah hmeichhe ho pawh chu an rawn lut anga, i lo en reng anga. Mizo Hnam Dan- (Thilmak thenkhat) Posted by Hmelthatea David on 3:30:00 PM Mizo te hi kan ramah Christian-na a rawn luh hnu hi chuan kan thang chak khawp mai, kan sakhua kan hnawla, sakhaw thar kan bawha, kan silhfen kan paiha, sap leh vai silhfen kan in bela, kan khawtlang leh kan hawiher te a danglam zo ta. Mipa in min duh em tih hriat dan😉 (Hmeichhe tan) Mizo helpline show. Nuam an ti hle niin thu kan dawng. He taksa danglam tak mipa leh hmeichhia a awm hi "Biological sex" an ti a ni. We provides Inluk dan tur's songs in formats like mp4, hd, webm, mkv, flv, wmv, 3gp, wav, mp3. Ka fate pathum hian, mi fate nen inang renga an neih 'ka pa' tia koh theihna, mi faten inang khata 'ka pa' an tih huna 'eih' tia lo chhawn turin, ani hi ka fate tan 'ka pa' an tih man ka pe a ni. *TUNA LAR EM EM MIPA NAUPANG KUM 10 LEH MODEL HMINGTHANG NU* December 29, 2017 admin Leave a comment Thailand rama kum 10 Kidwappattan chuan, Nantapong Kidwappattana model hmingthang an tih hmeichhe pakhat chu, social media hmangin Christmas dawn ni(Dec. Home; Chanchin Thar; Articles; Biography; Mizo E-books; Mizo Folklore; Politics; History. CYMA hruaitute chuan, dan loa hnam dang sumdawngte chu sumdawnna bânsan tura hriattirna an pek angin, an zâwm em tih tun thla hian an enfiah tih an sawi a; an thil enfiah leh bawhzui mekah dan kalha thiltih an nei lo nia sawiin, "YMA chu ram leh hnam tan a ding zel dawn a ni," an ti a ni. A aw nena he hla inhmeh lutuk hi chu an tisual emaw tih tur a ni. Ni-1 chu office kal tur ang deuhin a chhuak a, thingpui dawrah a chawl khawmuang a. Randai menggabungkan seni lagu, musik, tari, drama dan silat menjadi satu. Ziona chhungkaw chanchin tlem azawng:- Dated: January 18, 2012 Pu Ziona hi kum 1944 July ni 21 ah a piang a, tuna an chhungkaw dinhmun chu Nupui 39 neiin, Fa 86 (Mipa 40, Hmeichhia. I han dak chhuak a i hawi kuala mipa pakhat nen inmit a intawn chat tawh chuan a tlangpuiin chu pa chuan i hriat lohin a lo thlir reng tawh che a ni, a hmuh che khan a duh zawng tak inih vang ani thei a anih loh pawhin a ngaihven zawng tak i ni ngei ang, chuvang chuan chu chuan a duh che tih 20% in a chiang. Check the best r. Nulat tlangval kawng ah pawh hman lai zia kan la chhawm emaw tih tur khawp in mipa te pawh hian nupui atana kan duh tak tak loh tur te pawh thian te hnena in tih theih nan kawp kan tum ta zel mai a, kan nula te lah hian ‘ka zahawmna’ tih a hnek in tunlai khawvel dan ti in an lo pawm zam ve thei zel bawk nen,mizo te pawh hi kan tawp ta lua. Mak - Hmeichhe hmingchhiatna a ngaih a ni, Mipa in a nupui maka a then duh chuan, a man bat zawng zawng nen a pe vek tur a ni. Nupi tla an hur can te a um ve. Hmeichhe tam tak hian "Mizo mipa ho hi hnamdang in hua, hnamdang kan neih hi in ti theilo" etc etc an tih fo hi thil dik a ni lo bawk. Chung mite min hmuh dan ka dah rualin, ka hmuh ve dan ka han thai lang a ni (birthday min wish pah tlangpui a, chu erawh ka dah tel lo thung). Kohhranah rawngbawl thulh chuang si lovin, nun chawhpawlh taka ka khawsak zia te, Pathian ka lo hlat tawh zia te chu ka inhre chhuak ta a. Mahse, a mawi dangdai tlat. Thuruk: Inringtawk rih lo mah la ngil taka din leh hawi her zir la, tilui rawh. Mipa leh hmeichhia a awm tih pawh an la hre thiam lo. BAWHCHHIATNA Laltanpuia Tpa Ngente. Kawi hmanga infiamna a ni ve ve, mahse, hmeichhiain an hmandan leh mipain an hman dan erawh chu a dang daih a ni. Randai dipimpin oleh satu orang yang biasa disebut panggoreh , yang mana selain ikut serta bergerak dalam lingkaran legaran ia juga memiliki tugas yang sangat penting lainya yaitu mengeluarkan teriakan khas misalnya hep tah tih untuk menentukan cepat atau lambatnya tempo. mipa naupang an tih dan hi rilru natthlak tak zet ani. Chhungkuaa pa dinhmun hi a pawimawh hle a, pa nei tawh lo chhungkuate hian an hre chiang zual awm e. A hlimhlawp záwng leh a interek hrang zawnga hman chu a nih dàn tùr pawh a ni lo hrim hrim. 'a ti thei ta. 11:3) tih kan hmu a. Kan thalai te beidawng an tam tial tial bawk ang. Khawi khawiah emaw in-in date dawna mipa an tlai chuan i thinrim hle thin ang khan, Mipa te pawhin hun bawhpelh reng hmeichhiate chu an ngaithei bik em em lo a ni. Chutih lai chuan a hming hi sâp tawngin “Baptist Men’s Fellowship” tih a ni a, a lam a har deuh avangin 1983-ah “Baptist Mipa Pawl” tia thlak a ni. Mipa Lumettu Pawl thuchhuah tarlan danin, pawl pathumte inrâwn khawm hnua lu meh man an bithliah dan chu - simple haircut-ah Rs. ~Samuel Vanlalrinmawia 15th Jan 2014 Vanglaini Aizawl mai ni lo Cable TV awm tawhnaah phawt chuan Korean Serial hi Mizoramah chuan kan en thei deuh vek tawh a, mit a ti tlaiin beng pawh a ti tlai ngang a ni ang, en pawh an tam thawkhat e. Inneihna dangte hi: BCM hian eng angin nge a ngaih i lo en teh ang. docx), PDF File (. Tawngkam tha lo- " I nu si" emaw " i tuai si" emaw tih miah loh tur. Jehova chuan a mite kaihruai tûrin mi ṭhenkhat hmang mah se, ani chu a mite Kaihruaitu a lo ni ṭhîn a, tûnah pawh a la ni reng tih kan hria ang. Mipa tam tak chuan hmeichhia chu an kal dan atangte an chal atangte an awmdan atangte virgin an nih leh nih loh a hriat theih an ti thin a, hei hi thudik a ni em? An rin thu an sawi nge ni a, a dik ve tak tak tih chungchang kan sawi ho dawn a ni. A hmasaberah chuan he post hi posttu hmuh dan leh ngaihdan nilovin posttu chuan tawng danga mi mizo țawngin a letling mai a ni, tih ka sawi hmasa duh a. Khawtual nula zinga chepawlawh deuh an hriat an hrem dan chu 'Zawn/Mihur Zawn [9] ' an ti a, tunlaia 'pawngsual rawn' kan tih nen hian a danglam awm lo ve. CYMA hruaitute chuan, dan loa hnam dang sumdawngte chu sumdawnna bânsan tura hriattirna an pek angin, an zâwm em tih tun thla hian an enfiah tih an sawi a; an thil enfiah leh bawhzui mekah dan kalha thiltih an nei lo nia sawiin, "YMA chu ram leh hnam tan a ding zel dawn a ni," an ti a ni. Mipa a nih chuan mipa nih dan, tih dan leh nunphung hrilh a, enkawl a fuih tur a ni. Mahse Khawlhring te hi Hmar Hnam erawh an ni em love, Mivam Hnam (Hnam Thianghlim. Kei ni khawte daikilkawma khawsa ve mai tan chuan 'a va mak ve' tih leh 'ka awih lo' tih mai palh awl tak a ni. Ka rilrua a lan danah chuan 'A trah belh zai,' tih a ni a. Centigrade) ah hian mipa chi hi rei tak chhe loin a dahthat theih. Ka lei taksa lei mai a nih hnu leh ka hringnun a hrin zawh tawh loh hnu, ka sakhmelah hmel hmuh tlak a awm tawh loh hnu leh ka sakruang pawh ruang mai a chan hnuah pawh helai hmunah hian ka hringnun hrin lai nun dawrawm te te ka khawn khawm ka dah that ve te hi lo haichhuak la, lo ching phar la, lo thingfai la. 2011 (Zirtawp) zan khi Kohhran tih dan pangngai in chawnghei tawngtai hun a lop ni leh ta a. Mipa leh hmeichhia hi ruaițhehna-ah an kal a. Ram leh hnam humhim nan hmeichhiate an pawimawh anih si chuan Hmeichhiate kan humhalh tur ani. Piantharna nun kan tih hian Piangtharte nundan emaw Ringtu nun dan emaw kan sawina a ni lo tih hriat phawt a thain ka ring. Tuboh lian tak a nei a, chu chuan lei sakhat leh lungte a vaw kehdarh vek a, zawlah a siam a, hmun thenkhat a lo vaw khuar nasa deuhva, luikawr leh phaikuamah a lo tang a, a vuak zawl that peih loh lai leh a kalsan laite chu tlang pawngah a lo chang ta nia ngai an awm a, chung a tih hnua a thih dan pawh hi mi tam takin an hrechiang thei lova, a. Mizo Hnam Dan (Customary Law) hi hmanlai huna Lusei Dan bik zeding kalchho zel, pi/puten tawngka hmanga an lo vawn nun tlat thin, Mizo hnam dan hi Kum 1928 ah Lushai Hills Bawrhsap N. Chutih lai chuan a hming hi sâp tawngin "Baptist Men's Fellowship" tih a ni a, a lam a har deuh avangin 1983-ah "Baptist Mipa Pawl" tia thlak a ni. Ral chu engtik lai pawha che thei reng an nihzia leh sala tan loh vek pawha thi nghal mai thei an ni tih a lawmpa nena an feh duna a hla phuah dan a\angin a lang thei a. Hmeichhe lamin mipa hostel an tlawh serh a, mipa lam erawh chuan an serh lem hlei lova. Hmel that dan a nih angin hmai I en hmasa ang. MIZO |AWNG HMAN DÀN DIK ( Kohhran huang chhûngah) -Ellis H. Hemi chungchangah hian mipa lam leh hmeichhe lam te chu police lakah an lungawi lo hle a, an thinrim hle bawk niin an sawi. Thawmhnaw, pheikhawk,bag, sana , tlereuh , car , bike,mipa kekawrte fakna thlengin hmeichhe tel lovin engmah a fak theih tawh loh a ni ber e. Mi a lam chuan a lam dan style azirin no deuh nghelh nghelha thlek deuh nghet nghet pawh a ngai maithei. A nu leh pa David leh Catherine Carmichael te hi Presbyterian kohhran niin Kristian tha tak mai an ni a, Mill an nei a, chhungkaw khawsa thei tak mai an ni. Lal Isua neitu / mi piangthar/ ringtuten kraws kawng kan zawhna-ah hian keimahni thu te, kan duh dan te, kan tum dante hi kan dah lian fo \hìn. Mahse, mipa chuan, “In tlar hmasa rawh,” a ti a, a din hmasak tir ta. Pentecostal kohhran tih hian Mizorama UPC te chauh huam loin, Baptist, Salvation leh Mizoramah chuan Presbyterian te ngei pawh hi a huang chhungah kan rîn lût thei ngei ang. Mipa naupang chuan hlau em em in, "Ka pu min ngaidam rawh, ka tihsual a ni, mahse thildang tih dan tur ka hriat tawh loh vang a nia, Leirawhchan a i car ka rawn vawm nachhan kha mi tumah tanpuitu ka hmuh zawh loh vang a ni" tiin ngaihdam a dil a. Lehkha in thawn tih hunlai te pawh kan nuih a tih zat thin khawp hi maw, nakinah chuan heng te hi kan tu leh fate chuan an la nuih ve maithei asin. Anilo ti tur banphar rawh se ti ila 30% vel chu mihring pangngai zingah ah hian an awm a rinawm chauh bawk. Nuncaknak a nei hempoh in mah Thunung hum pen a nuncaknak na ngah haw ama mah mi nuncaknak in mi hempoh tei humah vaknak na henpih hi. Kalvary tlang chungah thukna pui te a keh chhia…a puak darh ava tihzia… a tih ang khan Israel thar ah chuan hnamtin te an leng tawh a, Juda leh jentail te in daidanna bang zawng zawng thiahin a awm a, mihausa leh rethei indaidanna te tin Juda culture a mipa leh hmeichhia indaidanna namenlo mai te pawh thiahdarhin a lo awm ta ani. He mi avanga inbox zui. BAWHCHHIATNA Laltanpuia Tpa Ngente. Hetiang mipa hi maw, kan mi huat ber an ni. * Pherh in ti ho hian thil hi anlo ti pherh thei khawp mai*. Hmeichhia Drug hmanga Inchiu thin 1 Hmeichhia Drug hmanga Inchiu thin zinga Hmalakna "Tunlai hian 'Injecting Drug Users' (IDUs) kan tihte hi 'People Who Inject Drugs' (PWID) tia koh an ni. Tin, Pathian min siam dan a nih a vangin thil sual pawh a ni hran lo. During this time, Zhuge Liang summoned Lai Min to Hanzhong Commandery and appointed him as an Army Libationer and General Who Assists the Army to assist him in the campaigns. Din dan, taksa hawi her atangin mi confi a hriat theih. Mipa pawl fanau neih thei nawn lo ding in tuah khi tusan ahcun mi tampi nih an tuah thlang. Hmeichhia pawh chu a lo pa viau a nih pawhin hmeichhe dik tak anga enkawl a ngai tihna a ni mai. Home; Chanchin Thar; Articles; Biography; Mizo E-books; Mizo Folklore; Politics; History. Chu Pathian anna chu Adama leh. Kawngkharah chuan a tlawh chhuak hlawm chhuak ta tawp a. Blue film en thin mipate chuan an hmeichhe mutpuite chu nuam tia rum vak vak tur te, a vawrtawp thleng thuai tur ten an beisei fo bawk. Mahse, mipa hi chetzia erawh ngaihtuah ngai a awmin a lang- tun dinhmun-ah chuan school leh university thlengin hmeichhia te hian mipa. college kal tan tirh mahni “confi” ve viau lai ania. 29 November 1898 -ah piang a. Lalpa In sak ai chuan nawmchenna lam an ngaihsakin, an mahni hmasialna lamah an kal nasa tih chu a lang ani. 'Benei Israel' India aṭanga Judaism te chu Juda an ni a, amaherawhchu, inneih pawlh dawn hunah an chhungkaw thlah chhawngah rinhlelh kaina a awm em? tih chian hmasak phawt angai a ni. He taksa danglam tak mipa leh hmeichhia a awm hi "Biological sex" an ti a ni. Mahse, Pathian chuan bawhchhiahnaah khan mipa (Adama) chungah chauh mawhphurna a nghat a, hmeichhia (Evi) chungah mawhphurhna a nghat ve lo tih kan hre hmasa dawn nia. Hmanhmawh deuhvin kan tlan san ta nghal a’. Dep dep dep Posted on July 2, 2017 by Mizo Archive Thenawmpa Pa Nghiha chu zan lamah a in hnem deuh tih hriat zet hian pawr phingphengin arawn lut a, "Chawimawina kan nei dawn a, rawn kal ve rawh aw, lo insiam la ka rawn sawm ang che," tih leh chhuah a rual nghal. Din dan, taksa hawi her atangin mi confi a hriat theih. Mipa tan i serh a te a nih chuan a ai lian zawk in thlarau lam atang ka thei" tiin a sawichhuak meuh mai. Mipa lam duhna avanga inthen an niha hmeichhia chu a pasal laka thisenpal a nih chuan, kum thum lai an inchawm tawh bawk chuan, a man zatve tlaka ngaih tur a ni a, a bak chu chang 37(1) a hmeichhe man bithliah dan chu tehnaa hmangin a zatve a pe tla tur a ni. Awle, dan hnuaia hmeichhiate dinhmun langsar leh tangkai zualte a tlangpuiin kan sawi zawr zawr a ni a, heng bakah hian tam tak sawi sen loh leh sawi hmaih palh te pawh a awm thei ang. Hmasawnna leh changkanna vek chuan hmeichhiate rilruah mipate hian mawi an lawm tih chu a rawn tuh ta zel a. Ram leh hnam humhim nan hmeichhiate an pawimawh anih si chuan Hmeichhiate kan humhalh tur ani. Khawlaia mi auh vak vak hi chîn loh a ṭha a, mi dang tâna hnawksak leh bengchheng siam lo zâwnga khawsak ṭhin hi a mawi a, Kristian nih nên a inhmeh. MY SUNSHINE. Mipa mai nilo hmeichhia te ngat pawhin a pawi leh nupa kara harsa lian tak thlen tir tamtu chu inkilh laia a MIPA BAW/ CHI TLA hma lutuk hi a va ni tam em! Tuntum a kan sawi tur erawh chu hemi letling hi a ni thung si. Chung mite min hmuh dan ka dah rualin, ka hmuh ve dan ka han thai lang a ni (birthday min wish pah tlangpui a, chu erawh ka dah tel lo thung). Mipa in min duh em tih hriat dan😉 (Hmeichhe tan) Mizo helpline show. Kohhran mite thahnemngai takin i tawngtai ang u. Mipa leh hmeichhia hi ruaițhehna-ah an kal a. Bandipore district-a chenna in pakhatah mifirfiak pahnih an tawmru tih sipai te hriattir an nih hnuah sipaite hian Ningani tlai a\ang khan luh chhuah tumin an bei a, mifirfiakte hian an inkhuarna inah hian he mipa naupang, Aatif leh civil mi pahnih dang an hreng a, India sipaite'n he building rawp tawh tak hi an tih chhiat hnuah mifiakte pahnih te hi kahhlum an ni a, mipa naupang ruang hi. Chu Pathian anna chu Adama leh. ,) en tawh hi 99% leh 98% mipa leh hmeichhia ah niin, thingtlang nula leh tlangval an danglam chuang lo (7). Mipa thiltih theih dan a dang a, hmeichhe thiltih theih dan a dang bawk a. 49 Ngai teh, i nau Sodom sualna chu hei hi a ni: a chapo va, ei tûr a ngahin a fanute nên nuam an chên der der a, retheite leh mangangte an chhawmdâwl ngai lo. Blue film en thin mipate chuan an hmeichhe mutpuite chu nuam tia rum vak vak tur te, a vawrtawp thleng thuai tur ten an beisei fo bawk. Tumah hian kan hma lam hun kan sawi thei lova min hmangaihtu ni a kan rin te pawh hian min phatsan fo a nih hi. A sawi leh dan chuan Pu Zosaphluia chuan chanchin Tha chu hmawng kung angin a tehkhin a. member bial vawngtute kan in enfiah a \ha 7. Lal Isua neitu / mi piangthar/ ringtuten kraws kawng kan zawhna-ah hian keimahni thu te, kan duh dan te, kan tum dante hi kan dah lian fo \hìn. Kan nihna nichiah lo mahse kan inlan dan in a zir loh chuan chutiang mi ni ngei ngei tura ngaih nghal kan ni. Hun a kal zel a, mipa in bengbeh an beh thin chu, hmeichhia in an beh ta zawk a ni. Mipa tam tak chuan hmeichhia chu an kal dan atangte an chal atangte an awmdan atangte virgin an nih leh nih loh a hriat theih an ti thin a, hei hi thudik a ni em? An rin thu an sawi nge ni a, a dik ve tak tak tih chungchang kan sawi ho dawn a ni. Thu thawh dan; Mizoram Images. Doctor te chuan mipa nen an mut dun dan velte chu an sawi chipchiar lo nain mipa pahnih nen inzing takin emaw, zan kha ah emaw an mut dun an ring. (Age of 18+) Nutei Tuahzo Chhakchhuak "Tunah hian in chung a rorel tu ka ni lo va, tu nge dik a dik lo tih sawi tur lah ka ni hek lo" min ring ngai lo tur bulah ka chanchin zawng zawng sawi chu ka ba lo va, ka nu pawh ka hrilh ngam lo, he thinlungin a hriat reng chu eng vangin nge ka sawi teh lul ang. Mipa in min duh em tih hriat dan😉 (Hmeichhe tan) Mizo helpline show. A hmasaberah chuan he post hi posttu hmuh dan leh ngaihdan nilovin posttu chuan tawng danga mi mizo țawngin a letling mai a ni, tih ka sawi hmasa duh a. E Parry chuan ziakin a lo dah tan a. Mipa chu lei vaivut aṭangin a siam a, hmeichhia erawh chu mipa nâk ruh aṭangin a siam. A nu leh pa David leh Catherine Carmichael te hi Presbyterian kohhran niin Kristian tha tak mai an ni a, Mill an nei a, chhungkaw khawsa thei tak mai an ni. Ram dang ahcun an hmang rei tuk zo. Amaherawh chu, mipa kum 21 leh hmeichhia kum 18 tling lote pawh ram danin inneih an phalsakte chu phalsak theih an ni ang’, tiin kan in hung ve tlat a ni. Mahse an thiltih theihna ve ve a kaltlan chuan hmasawnna nasa tak a thleng thin. 70 - 80, fade cut-ah Rs. Boss - tiang comment ang hi lawm ziah man awm tir tu chu. college kal tan tirh mahni “confi” ve viau lai ania. Kornelia leh a ina mîten an chang vê ta mai tih a hmuh a\ang khân, chû chu Pathian thil ruâhman a ni tihah Petera leh a \hiante chu an hmin ta a ni (Tirhkohte 10:44-47). Makeup inhnawih chu hmeichhia tihah dah la. Mau samkhuih, Thim kual, Dawhkilh - Hnam dang thil siam an hman hma chuan, an sam chei nan leh enkawl nan an hmang. A bik takin Aizawl khawlai han fang ila, tlangval rual, thian ho panga vel hi rawn kal ta se, an sam tih dan (Hair Style) a in ang lo vek ang. Khawtual nula zinga chepawlawh deuh an hriat an hrem dan chu ‘Zawn/Mihur Zawn [9] ’ an ti a, tunlaia ‘pawngsual rawn’ kan tih nen hian a danglam awm lo ve. Economic Violence ve thung ah chuan hmeichhia ei leh bar zawn kawnga sum an dap ve theihna tur dan beh sak te, inchhungkhur bungrua a ma mimal in a a neih leh chhungkua anga a lo neih te mipa in a ma duhthu a a lo tih rilral mai mai etc te a huam tel a ni. Mipa tan chuan Suit nen emaw smart tak a in chei a tha. chhandamtu ani tih an hai lo a. Hriat tham mang loh hian a phun kual vel a. “Mipa/ Pherh/Mawngkaw hur lo ni rengin…Thianpa ten lutuk chuan, uak tuar tuar pah hian, a hnek a chum a tlawh dawt dawt mai a. He nula chhelo tak hian a bialpa tih dan zawng zawng chu a sawichhuaka mi tam takin a mah pawh an dem hial a ni. Mah mi Thunung tih mipa tuah Pathian in nate hempoh cu na piang tik hi; a pian tikmi nate hempoh cu mah mi Thunung tuah ngawlin a pian tik pakhat no hei na um mala hi. Hetiang mipa hi maw, kan mi huat ber an ni. nyimpulkan, dan mengeneralisasi dalam suasana diklat yang aktif, inovatif, kreatif, efektif, menyenangkan, dan bermakna. Tunah pawh mipate tana tih remchang chiah lo Buhfaitham leh Lawmbawm an nei a. Khatia Vawk ek verh sata Sephung kua a lo awm kha chuan, phur fahranin laih hmasak kan inchuh a, Bawng ek Sephung ai chuan a huai ngei dawn tih hriain, a hmu hmasa tu nih pawh kan intithei nghal lar mai a ni. Kawrtawng hak an ching a, Hemi hnu hian Mipa in an veng a, Hmeichhia in an bih ta a, kawrchei leh puancheite an nei chho ta a ni. mahse kum 10 liam tawh ami bak kha chu ka la tawng leh lo miau va, kha tih lai hun a mi leh tunlai a an tih dan enge danglam na awm lo em ni?. MIPA NAUPANG HUR A hmasain he thu hi ziah lan ka tumlo zeta tiang tawng in awm ve tho a inthlahrung tak chungin ka han post ang a. Chuvangin, he damdawi hi hrisel nan a him chiah em tih chiang zawka i hriat theih nan a hnuaia tarlante hi ngun takin chhiar la, insum ngaite leh zawm ngaite a awm chuan zawm ngei tum ang. Randai menggabungkan seni lagu, musik, tari, drama dan silat menjadi satu. Chu Pathian anna chu Adama leh. Baibul leh Lutheran Kohhran chuan mihring, mipa leh hmeichhia hi Pathian siam an ni tih a zirtir. Tunah chuan lo vah leh ram kal a ni ta meuh lova thiam thila khawvel hman a ni ta. yung channel→ download, listen and view free hmeichhia pakhat_a khawvel in a kalsan tak hringnun chu. —Isaia 58:11. Phir zawng fian phel ang (identical twin), an genetic makeup pawh thuhmunte zingah research tih a ni tawh a. Chu achhapah hnam nun dan leh invawnna sadai a rawn thiat a, hnamina nun dan tha leh mawi nia a ngaihte chu 'tunlai lo' leh 'thing' bawmah khungin, hmasawn theih lohna nen unau pianghmun ang hrima siam a tum a ni. Pianna: December 16, 1867-ah Amy hi Amy Wilson Carmichael tih hmingpuin Millisle, County Down, Ireland-ah a piang a, an unau hi pasarih niin Amy hi a upa ber a ni. mipa naupang an tih dan hi rilru natthlak tak zet ani. 24) ah khan, movie en turin a sawm theih bakah, iphone pakhat a leisak bawk. Hengte hi chu an piantirh ah Doctor te leh nu leh pa ten an fa an nih tir duh dan anga zirin mipa serh emaw hmeichhe serh zawk emaw kha paih in, puitlin hnua mahni serh nena in millo deuh mipa serh nei si "chhul nei" te pawh an awm ta hial bawk a ni. Mipa a nih chuan mipa nih dan, tih dan leh nunphung hrilh a, enkawl a fuih tur a ni. Mipa leh hmeichhia hi ruaițhehnaah an kal a, an ei țeuh dawn nghe nghe. Mahse thlahtubul chhuinaah chuan mipa chi zel chauh hi chhui thin a nih avang leh a Hnam kengtu chu mipa Hnam zel hi a ni tih erawh kan hriat chian a tha e. Ram lam leh in lama mipa leh hmeichhe tih tur an thliar hrang hrangte chu ngaihtuah chhunzawm atan dah phawt ila. An hre lo chhiava a ni. Kan theihtâwpin Nausên lo piang chu kan thinlung zawng zawngin kan làwm ang a, Amah kan fak zâwk tùr alawm. He taksa danglam tak mipa leh hmeichhia a awm hi "Biological sex" an ti a ni. Baibul leh Lutheran Kohhran chuan mihring, mipa leh hmeichhia hi Pathian siam an ni tih a zirtir. Kan sawi tawh angin Mipa leh Hmeichhia inhip tawnna chu tleirawl hunah hian a lo lan chhuah tawh avangin hmel duh zawng leh tha tih zawng neih chu inkhap ngawt theih a ni lo. Chutih lai chuan a hming hi sâp tawngin “Baptist Men’s Fellowship” tih a ni a, a lam a har deuh avangin 1983-ah “Baptist Mipa Pawl” tia thlak a ni. An hre lo chhiava a ni. Mipa tam tak chuan hmeichhia chu an kal dan atangte an chal atangte an awmdan atangte virgin an nih leh nih loh a hriat theih an ti thin a, hei hi thudik a ni em? An rin thu an sawi nge ni a, a dik ve tak tak tih chungchang kan sawi ho dawn a ni. Ka nun hman dan te thlir kir in ka rilru chu ka kawm melh melh a. Lehlamah chuan an fa hrinte an tihpuitlinzia a tilang bawk. A hmeichhia lah a hmelah beisei tur dang a nei lo. i kawppui kha i tan a rin awm tawk em i hre duh a ni chuan lo ti ve chhin teh le Kan sawi hi chu pian phung tihdanglam a ngai lo a Tu tan pawh a tih theih vek Topic dang sawi tur pawh lo thawh zel te u Hei bak chu sawi tur vak ka hre tawh lo Pliz join me on instagram Khawlbawm A dik vek nge maw Ka ril vak lo hle hetah hi chuan He video hi. Ennis chuan waitress pakhat Cassie Cartwright (linda cardellini) a kawp ta thung rih a. Zirchianna pakhatin a tarlan dan hi a dik a nih chuan, lung lam thiam daktawrte pawhin nupa nun hman chu i lung hrisel zawkna’n an chawh ve ngei. Mipa pakhat Hrisel ve tak mai hian a hmangaih ber laka a theihna sang ber lantir turin theihna tam tak alantir thei a ni tih hriattir nan bul atan dawn a ni a. Thi engpawh ti ila, dan hmanga tih/chinfel hi a fin thlak a, a hnua buai leh zelna tur min pumpelhtir thin a ni. Mipa leh hmeichhia hi ruaițhehna-ah an kal a. Kan tawngtaia kan dil kan hmuh loh chuan kan dil dik lo tihna a ni. Mizorama Catholic Kohhran pawh, an inkhawm hruai dan liturgical hle mah se, kawng tam takah chuan pentecostal ziarâng an la nasa ve sâwt viau a nia. Kawnga a kal lai chuan, mipa țhalai rualte chuan an lo nuihzat-in, an lo deuhsawh a, "Nang lukawlh-pa, han chho tawh, nang lukawlhpa han chho tawh" an lo ti a. Ka nun a tuihalin a chau em em ani tih ka hria a, Pathian ka au va, ka tawngtai bang lova. Kan thalai te beidawng an tam tial tial bawk ang. Kawlram vialte cu san man deuh Kawl pacang pawl nih an hmang tam. Uire-na chungchangah pawh a uiretu mipa tan hremna a awm lova, mahse hmeichhe tan thung chuan zahthlak theihtawpin khawchhung hmun lunlai berah a pasalin a nupui ‘thul’ a khaisak. Randai dipimpin oleh satu orang yang biasa disebut panggoreh , yang mana selain ikut serta bergerak dalam lingkaran legaran ia juga memiliki tugas yang sangat penting lainya yaitu mengeluarkan teriakan khas misalnya hep tah tih untuk menentukan cepat atau lambatnya tempo. Hmeichhia nih vanga samsei ringot emaw, hmelthat ringot alo tawk akonglo mai, Nula hmeltha deuh, mipa ang maia awmbawr thêp leh Mawngbawr neilo aichuan nuthlawi awmbawr nalh leh Mawngbawr tha hian mipa ahip na zawk fo ani. hnatuan an bang can lai ahcun taksa pawl awk nak lampang an ruat tuk lem lo. Tumkhat chu Newsletter-a hnamdang ngaihzawng neih chungchang thuziak avangin mipa leh hmeichhe hostel boruak a alh phut mai a, mipa leh hmeichhe inkar a buai zo ta vek mai. Mipa aw a nih dawn avangin tenor aia sanga music an siam chu counter tenor an ti mai a, tenor part pahnih a awm tihna a ni. Mipa leh hmeichhia zawng zawng hian kan nihna hi chu hrethei theuh ila engkim mai hi kan changkang sawt tur ani. Loading Unsubscribe from Khawlbawm? Mihring mize hriat dan - A tlangpui chauh a ni - Duration: 4:08. Thu thawh dan; Mizoram Images. Zoram Thang Party an tlin ruangah mipa pakhat cu hri in ai awk December 12, 2018 December 12, 2018 by David Mizoram cu kan theih bantuk in kum nga dan ah rampi thimnak an ngei tawn ti cu kan theih cio ko lai. Ka tan mipa dang an vang a, ani hi ka hmangaih êm vanga hreawm tam tak tuara ani bula awm reng hi ka ni lo. 5 Mah mi khuavak cu khuathim sungah na al. Eric Zomawia ‘CANCER’ CHU ENGE? ‘Cancer’ tih hian taksa khawimaw lai a lo thang danglam a (abnormal growth), a bul vela tisa tha lai a nekin a eichhia a (local invasion), a rei hnu phei chuan hmundang daihah a taidarh (metastasis) thin. Tin mipa leh hmeichhia hi Adama leh Evi vuah an ni. He mi avanga inbox zui. Tin, Juda-ten nâtna (hri)-a an hlauh ber leh Pathian ânchhia ang hiala an ngaih chu " phâr hri " (leprosy) hi a ni. Mizo hmeichhe zaithiam sum lalut hnem top 15. Ram leh hnam humhim nan hmeichhiate an pawimawh anih si chuan Hmeichhiate kan humhalh tur ani. Keivom-a tih dan takah,mipa,nupuite vin thur thur leh an. Part - 4 Inhmuh ka rawt a, zanah kan inhmu a, inthlahlel em emin kan inkuah. Ringtu kan nih angin engtiang a lo dawn sawn tur nge tih thuilo te in kan han chhui lawk dawn a ni. Ka tisual tawh lo, ka hah deuh e tih mai loh chu. Chutih lai chuan a hming hi sâp tawngin “Baptist Men’s Fellowship” tih a ni a, a lam a har deuh avangin 1983-ah “Baptist Mipa Pawl” tia thlak a ni. Tunah chuan lo vah leh ram kal a ni ta meuh lova thiam thila khawvel hman a ni ta. Bungraw fakna ah hmeichhia an âwl hlei thei ta meuh lo. A hlimhlawp záwng leh a interek hrang zawnga hman chu a nih dàn tùr pawh a ni lo hrim hrim. Mipa nih vanga khawng leh Arnold-a ang maia men rum ul reng chu a finthlak ber loh tawp ang ang. Mipa naupang chu bazarah chuan ava kal ta a, nu pakhat hian a lung ken chu engzat man nge tih a lo zawt ta a, a huana dah a duh thu a lo hrilh bawk a, mipa naupang chuan engmah a sawi lo a, a kut zungtang 2 chu a hmuh ringawt a. Nula khan a bialpa a call char char a, a ring quit ṭhak ṭhak, a thinrim khawp mai a. Hmai enkawl that hi a pawimawh. Tumkhat chu Newsletter-a hnamdang ngaihzawng neih chungchang thuziak avangin mipa leh hmeichhe hostel boruak a alh phut mai a, mipa leh hmeichhe inkar a buai zo ta vek mai. Phek 128 tlar tlar tawp tawp a ‘ruangam’ tih hi ‘rilru putzia’ tih tur. CYMA hruaitute chuan, dan loa hnam dang sumdawngte chu sumdawnna bânsan tura hriattirna an pek angin, an zâwm em tih tun thla hian an enfiah tih an sawi a; an thil enfiah leh bawhzui mekah dan kalha thiltih an nei lo nia sawiin, "YMA chu ram leh hnam tan a ding zel dawn a ni," an ti a ni. Sir Zama mi pa (not “mipa=male but “mi pa”=someone’s hubby) a nih vang lam ai mahin remchang lo zeta inbun a hlauh vang ni theia ngaih a ni. (Age of 18+) Nutei Tuahzo Chhakchhuak "Tunah hian in chung a rorel tu ka ni lo va, tu nge dik a dik lo tih sawi tur lah ka ni hek lo" min ring ngai lo tur bulah ka chanchin zawng zawng sawi chu ka ba lo va, ka nu pawh ka hrilh ngam lo, he thinlungin a hriat reng chu eng vangin nge ka sawi teh lul ang. Mipa leh hmeichhia chu Pathian anpuia siam an ni. Mipa Tih Hur Dan. Rite-a : Mi tih dàn tho alawm. Vaihlo hi tuna kan hman dan tlangpui ah chuan zuk chi,hmuam chi leh ei chi ah te hian a then theih awm e. A pianthar dan chanchin hi Surprised by joy tih buah a ziak. Ka fate pathum hian, mi fate nen inang renga an neih ‘ka pa’ tia koh theihna, mi faten inang khata ‘ka pa’ an tih huna ‘eih’ tia lo chhawn turin, ani hi ka fate tan ‘ka pa’ an tih man ka pe a ni. Hmeichhia hian an thianghlimna virginity hi kum 16- 21 in kar bawrvelah an hloh tlangpui. Hun a kal zel a, mipa in bengbeh an beh thin chu, hmeichhia in an beh ta zawk a ni. A fair a nia he ti ti hi… Kan inzui tan dan atanga kan intihthiamlohna te, hun hlimawm leh nuihzathlak lai te chuan kan nuih hi a tiza em em a. Kannur lam a kan engg zirlai Sawmtea leh MSa te chuan Trivandrum ah hun hmang tur in an lo chhuk thla tawh a. Pachuau-29092008 0224 PM AV Kohhran huang chhûngah hian awngkam chheh dik loh palh a awm chuan thil pawi tak a ni thei, a chhan chu Mizote kan inpàwl khâwmna hun / hmun tam ber a nih vàng a ni. Mizo tawng Essay puitling ziak hmasa ber – Kaphleia 24. Mipa a nih chuan mipa nih dan, tih dan leh nunphung hrilh a, enkawl a fuih tur a ni. Mizoramah mipat hmeichhiatna hman khawlohna a lo hluar zel avanga HIV/AIDS darh zau zel tur ven nana Condom hman inzirtir hi Kohhran kalphung a nih loh avang te, neih inang inkawp an lo tam tak avang leh inneih hial duhnate a lo awm tak avangin Synod Social Front Committee chuan kan Kohhranin mipat hmeichhiatna chungchang a pawm dan ziaka puanqchhuahna (policy statement) neih rawtna Synod. Lehlama \ang han tih hian ringlote sawina a ni a, hla pakhat - 'Miten min chhiar, min thlir reng e, Ka awm dan zawng zawng min hai lo, Krista nun mawi leh Chanchin |ha, Keimahah hian hmuh an chak \hin' tih nen hian sawi zawm a remin ka hria. tih dan tur pawh ka hre tawh lo…ka buai nuaih hi a ni mai… "mut hma thingpui in turin mn sawm dawn lo mi?" a confi na a rawn lang leh tan… ka rilru ka thup viau emaw k tih lai khan a ni mipa na3 chuan mn lo man chiang kher mai…. mizo thu leh hla thar 2018. A tirah chuan sualna an nei lo a, Pathian hriat theihna fel tak an nei. Economic Violence ve thung ah chuan hmeichhia ei leh bar zawn kawnga sum an dap ve theihna tur dan beh sak te, inchhungkhur bungrua a ma mimal in a a neih leh chhungkua anga a lo neih te mipa in a ma duhthu a a lo tih rilral mai mai etc te a huam tel a ni. 80 - 100 leh mahni ina kohin Rs. "Mipa leh hmeichhia intluktlanna" tih hi chu hmeichhiate hi hmusit tawh lovin I chawisang ve deuhang u! tihna mai a ni lawm ni. Hun a kal zel a, mipa in bengbeh an beh thin chu, hmeichhia in an beh ta zawk a ni. A bik takin, mipa hian thil thar leh tih dan thar hi a lawm em em thin a, chu chu hmeichhia zawkin a hriat tlat a tha a, thawmhnaw thar emaw, inchei dan thar emawa mipa chu engtin tin emawa a hip thiam a pawimawh. A hnuai ber (bel)-ah hian tui kan dah a, chawhtawlh-ah hian buhfai silfai sa (no 12) tui a mamawh tawk tur nen kan dah a, tichuan a chhin lianpui kan khaikan mi hian kan chhina, a hnuai bera tui awmna belah hian a va innghat a, tachuan a hu a chhuah lohna puan chhiain kan hnawh phui zei zei a (zui thlawr ho tih dan ang deuhin, tiin hrilhfiah. Ram pui ṭhiat a lo neih hun lai kha chuan hmeichhe hna leh mipa hna kha kan thliar hrang ṭ hin ngei mai a, ṭ awngkamah pawh 'Hmeichhe awm nem' tih kan nei a ni. Pricila-i ve thung chu Tinuama nen chuan an inbe zel a, an inkawm a, an inkawm zel a; Tinuama chu a lo zeiin a ngaihsak thiam si, a inphahhniam thiam si; khawhar chu a hnem tehmeuh e! Pricila-i pawh chuan a Profile a han check-in mi lerh tak leh hur tak a ni ang tih chu a ring thiam tho mai! Mahse, an inkawm an inkawm a, an inhmu ta zel a. Chutiang fa chu 'inchhungkhurah mipa tih tur leh hmeichhe tih tur bik a awm chuang lo' tih changchawia fate mawhphurhna thliarhrang duh lo chhungkua atangin ka hmu deuh ber! Fapate thlanlai tur emaw mahni ke a ding tur emawa zirtir ngai si lova chawei dawhkan kil tawh hnua, farnute thu reng chunga, chawhmeh suak tura mipa fa tir tlat chhungkua. Nikum hmasa 2016 tir vel pawh khan WCC chuan an pawlah S Africa rama setanic kohhran te anlawm lut anih kha,tunah member tam ber nih tumin an campaig reng a. The school was founded in the year 2000 by K. Blue film en thin mipate chuan an hmeichhe mutpuite chu nuam tia rum vak vak tur te, a vawrtawp thleng thuai tur ten an beisei fo bawk. Hnam dang hmuhsit hlawhna lek a ni. pdf), Text File (. Mipa tam tak chuan hmeichhia chu an kal dan atangte an chal atangte an awmdan atangte virgin an nih leh nih loh a hriat theih an ti thin a, hei hi thudik a ni em? An rin thu an sawi nge ni a, a dik ve tak tak tih chungchang kan sawi ho dawn a ni. Nupi tla an hur can te a um ve. 'Mangpui' kan tih te pawh hi taksain ṭûl a tih hunah min mantir mai a, tu nge ka duh lo ti thei che u? June ni 6, 2012 chu zîng aṭangin ruah a tla cherh cherh a, 'Transit of Venus' ni tak a nih avangin khaw chhia pawh chu a huatthlala lehzual hle a, ruah sûr. Mipa Lumettu Pawl thuchhuah tarlan danin, pawl pathumte inrâwn khawm hnua lu meh man an bithliah dan chu - simple haircut-ah Rs. Nupi thawn fanau nei theih nawn lo, a nupi dan a neih nawn lo tikah an hmang ttheu. Chuvang chuan, “Corruption hi kan do ang a, kan ti bo bawk tur a ni”, tih chu MICLUN in an thupui leh a tum ber a ni. Lalpa hnena hlan tur leh, Lalpa Dan thua ziak angin thuro tuak khat emaw, parva no pahnih emaw talh turin mi rethei ten naupiang lawmnan an keng. Flag-ah hian MTKP 2013, Inkhawmpui, Haulawng tih ziah nise tih a ni bawk. Mahse an thiltih theihna ve ve a kaltlan chuan hmasawnna nasa tak a thleng thin. Ram leh hnam humhim nan hmeichhiate an pawimawh anih si chuan Hmeichhiate kan humhalh tur ani. Chutih lai chuan a hming hi sâp tawngin “Baptist Men’s Fellowship” tih a ni a, a lam a har deuh avangin 1983-ah “Baptist Mipa Pawl” tia thlak a ni. Sam 37:05- " I awm dan tur chu Lalpa chungah nghat la; Amah chu ring la, aman a ti vek ang" Chu mipa naupang chu rethei in cher chhe ve hle mah se, Amah siamtu Pathian chuan a hre reng a. Nuam an ti hle niin thu kan dawng. Ka experience atang chuan hmeichhe ho hi, mipa ai chuan an bawn zawk tlats tiang lamah hi chuan. —Isaia 58:11. He page ah hian Thu leh hla bengvarna lamchi dahna tura ruahman a ni a, A duh apiang tan Bengvarna lam post theih a ni. Check the best results!. Khawi khawiah emaw in in date dawna mipa an tlai chuan i thinrim hle thin ang khan, Mipate pawhin hun bawhpelh reng hmeichhiate chu an ngaithei bik lo a ni. Posts about Hriselna Huang written by asangadp. Khawvel inher danglam dan hi a chakin a mak sawt hle a. rilru nawm lohna chhan tur a awm lo,” ka tih takah chuan “Mahse, hmeltha ve deuh ni rawh se, a chhan chu, naute pawh a ziaawm deuh ang chu. (a mak àt àt rêng ani) 7. Ni khat chu ka office bang haw chuan ka pa hmêl a dik lo tawp tih chu ka hre nghal a.
pu, vu, de, ww, uh, kw, tu, bt, jv, ym, nh, pc, bj, vg, ac, vp, ox, sh, kj, lx, ws,